Hvordan bruker Røde Kors informasjonskapsler?

Røde Kors bruker egne og tredjeparts informasjonskapsler på mittrodekors.no for å gi en god brukeropplevelse, og for å forbedre våre tjenester.

Informasjonskapsler er små tekstfiler som vårt nettsted lagrer på din datamaskin. Da kan vi gjenkjenne deg som bruker, og gi deg tilpasset innhold når du besøker mittrodekors.no. Informasjonskapslene inneholder ikke personopplysninger.

Vi bruker ulike typer informasjonskapsler på mittrodekors.no:

 • Tekniske kapsler

  Tekniske informasjonskapsler er nødvendige for at nettstedet skal fungere når du navigerer rundt på sidene. De kan derfor ikke velges bort.

  Vi bruker: nrx:auth og nrx:sess

 • Funksjonelle kapsler

  Funksjonelle informasjonskapsler lagrer opplysninger som endrer måten nettstedet oppfører seg på, som for eksempel å huske innstillinger du gjør på sidene.

  Vi bruker: nrx:consents

 • Kapsler til analyseformål

  Informasjonskapsler til analyseformål brukes for å kartlegge og forstå hvordan besøkende samhandler med nettstedet. Slike opplysninger er nyttige for å kunne forbedre tjenesten.

  Vi bruker: Google Analytics

 • Tredjeparts informasjonskapsler

  Informasjonskapsler fra tredjeparter opprettes av andre nettsteder. Disse nettstedene eier noe av innholdet, for eksempel filmer, som du ser på nettsidene du besøker.

  Vimeo setter tredjeparts informasjonskapsler.

Informasjonskapsler brukt på mittrodekors.no

nrx:auth

Varighet:
Slettes etter besøk
Formål:
Sikring av innlogging

Denne informasjonskapselen blir kun brukt under pålogging, eller fornying av eksisterende pålogging og brukes for å sikre påloggingen din.

nrx:sess

Varighet:
1 time
Formål:
Innlogging

Denne informasjonskapselen blir kun brukt når du har logget på Mitt Røde Kors og inneholder din unike påloggingssesjon. Den kan bli fornyet automatisk så lenge du er pålogget på Mitt Røde Kors

nrx:consents

Varighet:
90 dager
Formål:
Lagring av samtykker

Denne informasjonskapselen blir kun brukt for å lagre dine samtykker til informasjonskapsler og er frivillig. Den blir satt automatisk når du avgir samtykke til bruk av informasjonskapsler, eller endrer dine innstillinger.

Google Analytics

Google Analytics samler inn informasjon om hvordan brukere benytter tjenesten. Informasjonen brukes til å forbedre og videreutvikle nettsidene. Røde Kors får informasjon om hvilke sider som er mest besøkt, hvor brukerne kommer fra, om skrivefeil og brutte lenker.

Les mer om hvordan Google behandler informasjonskapsler

Vimeo

Vimeo lagrer informasjonskapsler i nettleseren din hvis du spiller av filmer fra Vimeo på Mitt Røde Kors. Disse settes av og styres av Vimeo, og ligger utenfor Mitt Røde Kors. Det er Vimeo som har tilgang, Mitt Røde Kors har ikke tilgang til å verken se, lese eller endre disse informasjonskapslene.

Les mer om hvordan Vimeo behandler informasjonskapsler

Administrere bruk av informasjonskapsler

Dersom du godtar at vi lagrer våre egne og tredjeparts informasjonskapsler, samtykker du i at vi bruker informasjonskapsler til formålene som er beskrevet ovenfor. Du kan aktivere eller deaktivere bruk av informasjonskapsler ved å klikke på endre innstillinger nederst på siden. Innstillingene kan endres når som helst. Vær imidlertid oppmerksom på at enkelte sider ikke vil fungere som forventet dersom du deaktiverer bruk av informasjonskapsler.

Teknisk nødvendige informasjonskapsler kan ikke deaktiveres da disse sørger for at nettsidene fungerer som de skal.

Du kan også slette informasjonskapsler som har blitt lagret på din enhet. Dette gjør du via menyen i nettleseren din. Om du lurer på hvordan dette gjøres kan nettvett.no være til hjelp.